Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров призна, че се чувства изцеден след победата си над третия в световната ранглиста Даниил Медведев в мача им от втория кръг на турнира "Мастърс 1000" в Париж, предаде БТА.

Димитров взе двубоя с 6:3, 6:7(4), 7:6(2) след близо три часа игра, като успя да го затвори при седмия си мачбол.

"Не знам как успях да спечеля. Водех с 40:15 (в деветия гейм на третия сет), но тогава не намирах ударите си, което не е достатъчно срещу тенисист от неговата класа. Ще трябва да прегледам последните геймове, за да видя какво е можело да направя по-добре. Хубавото е, че накрая спечелих", бяха първите думи на българина след успеха му.

"Много е трудно да спечелиш, когато си пропуснал толкова много възможности. Мисля, че накрая и двамата бяхме много уморение, но няколко точки решиха мача. В такива срещи очакваш да се получи нещо такова, но се надявам скоро да не трябва да играя пак в подобен двубой. След онова разиграване от 47 удара бях тотално изпразнен. Много е трудно да се възстановиш, особено когато играеш бекхенд с една ръка, но това са точките, които искаш да изиграеш, когато си професионалист", каза още българинът.

В третия кръг на турнира Димитров ще срещне Александър Бублик от Казахстан.