Националите на България за Купа "Дейвис" Александър Лазаров и Александър Донски отпаднаха в първия кръг на двойки на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Оpen с награден фонд 562815 евро, съобщи БТА.

Участващите с "уайлд кард" Лазаров и Донски загубиха от Симоне Болели (Италия) и двукратния шампион при дуетите в българската столица Матве Миделкооп (Нидерландия) с 4:6, 4:6 за 64 минути в зала "София".

Българите започнаха добре, но пропуснаха три възможности за пробив във втория гейм, веднага след което съперниците им реализираха брейк при подаване на Лазаров. При 3:4 представителите на домакините пропиляха още една възможност, за да изравнят, след което Болели и Миделкооп затвориха сета.

На старта на втората част Лазаров отново загуби сервиса си, а в последствие Лазаров и Донски имаха пет възможности да върнат пробива - 2 в петия гейм и още 3 в седмия, но не се възползваха и това се оказа решаващо.

38-годишният Болели, бивш номер 8 в света на двойки, има общо 11 титли при дуетите в Тура на АТП, докато 40-годишният Мидлекооп е с 14 трофея, включително два от София през 2016 и 2018 година.