Националите на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев и Пьотр Нестеров не скриха разочарованието си от отпадането на четвъртфиналите на двойки в осмото издание на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 562815 евро.

Участващите с "уайлд кард" Милев и Нестеров загубиха от опитните специалисти при дуетите Гонсало Ескобар (Колумбия) и Александър Недовесов (Казахстан) с 6:4, 3:6, 5-10 и не успяха да станат първите българи на полуфинал в надпреварата в "Арена София".

"Резултатът е близък, имахме достатъчно шансове. Тъпо ни е, че загубихме този мач и пропуснахме възможността да играем полуфинал пред родна публика. Ключовият момент беше, когато ме пробиха в началото на втория сет. Това им даде самочувствие и те заиграха още по-добре. Имаха и късмет във важните моменти, особено при точката за връщане на пробива при 3:5 във втория сет, когато Пьотр пласира страхотен ретур, но Недовесов направи едно воле, което малко играчи могат. Но това са тенисисти, които всяка седмица играят на големи турнири и не е изненадващо. Като цяло смятам, че и двамата играхме феноменално. Сега ще си извлечем поуките, но това участие тук е страхотен опит за нас", коментира 19-годишният Милев.

"Започнахме по впечатляващ начин. Дори аз се изненадах. Към края на първия сет те вдигнаха нивото, намалиха от 1:5 до 4:5, във втората част продължиха да играят силно, а ранният пробив им даде допълнителна увереност, въпреки че имахме шансове да го върнем. Все пак смятам, че направихме страхотен мач. Лично аз се насладих на момента", заяви 20-годишният Нестеров.