Италианецът Яник  Синер спря серията на Новак Джокович от 19 поредни победи в тениса, след като го надви в епичен сблъсък на финалите на ATP в Торино. 

Представителят на домакините измъкна успех със 7-5, 6-7 (5), 7-6 (2) в мач, продължил повече от 3 часа, записвайки първата си победа над сърбина в 4 мача помежду им. 

Джокович нямаше загуба от поражението си срещу Карлос Алкарас на „Уимбълдън“ през лятото, като този път не успя да се справи с вдъхноената игра на Синер, който бе подкрепян фанатично от феновете по трибуните. Това поизнерви Новак, който в един момент призова зрителите да го освиркат още повече. 

В решаващия тай-брек Синер спечели първите 5 точки и оттам нямаше какво да спаси световния №1, който в последния сет изоставаше с пробив при 2-4, но успя да навакса. 

В последния си мач от групата Джокович ще играе срещу Хуберт Хуркач, заменил отказалия се поради контузия Стефанос Циципас. Победа в два сета би трябвало да му гарантира място на полуфиналите, без значение какво ще се случи в мача между Руне и Синер, като двата успеха на италианеца още не са му гарантирали място напред.