Общо седем тенисистки намериха място в челната десетка по приходи за 2023 година в класацията на Sportico. Сумите от наградни фондове, рекламни договори и мърчандайзинг и са преди облганато с данъци.

Водачка е шампионката от Откритото първенство на Съединените щати по тенис Коко Гоф. Американската теисистка е припечелила 22,7 милиона долара, от които 6,7 милиона са от наградни фондове от турнири, а останалите 16 милиона долара са от сключени рекламни контракти.

Втора е водачката в ранглистата на WTA Ига Швьонтек с приходи от 21,9 милиона долара. Третото място е за сноубордистката Айлин Гу с 20 милиона, като тя има само 27 хиляди долара от наградни фондове.

Същото е положението с четвъртата и петата, които също си изкарват хляба с тенис ракета в ръка. Ема Радукану е спечелила 16,2 милиона, от които 16 милиона са от реклами. Петата Наоми Осака пък не е получила и долар от игра, но има общи доходи от 15 милиона.

От шесто до осмо място са също тенисистки. Това са Арина Сабаленка (12,2 млн.), Елена Рибакина (9,5 млн.) и Джесика Пегула (9 млн).

В десетката са още гимнастичката Симон Байлс с 8,5 милиона долара и състезателката по голф Нели Корда съд 7,9 милиона.