Водачката в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек изведе тима на Полша до победа с 2:1 над Испания в последния мач от група "А" на турнира по тенис за смесени отбори "Юнайтед къп", който се провежда в Пърт и Сидни.

Успехът бе втори за поляците след този над Бразилия и с него те заеха първото място в група "А", което им осигури класиране за четвъртфиналите. Испанците са втори с победа и загуба, но нямат шанс да се класират за директните елиминации като един от двата най-добри втори отбора в шестте групи.

В срещата на сингъл при жените Швьонтек надигра Сара Сорибес Тормо с 6:2, 6:1, а след това на смесени двойки тя и Хуберт Хуркач бяха дори още по-убедителни срещу Сорибес Тормо и Алехандро Давидович Фокина - 6:0, 6:0 за само 43 минути игра.

Испанците все пак взеха почетен успех, който дойде в двубоя на сингъл при мъжете, в който Давидович Фокина спечели с 3:6, 6:3, 6:4 срещу Хуркач.

В другия ранен двубой от програмата Норвегия се наложи с 2:1 победи над Хърватия в група "F". 

Дона Векич даде преднина на хърватския тим с успех със 7:5, 3:6, 6:3 над Малене Хелго, но звездата на норвежците Каспер Рууд възстанови равенството след 6:4, 6:1 над Борна Чорич.

В решителния мач на смесени двойки Рууд и Улрике Ейкери победиха с 6:2, 3:6, 10-7 Иван Додиг и Дона Векич.

Преди последния мач в групата между Хърватия и Нидерландия водач е тимът на "лалетата", но и трите състава в потока имат шансове за класиране напред.