Арина Сабаленка продължава уверено защитата на титлата си на Аустрелиън Оупън, след като надви Аманда Анисимова с 6-3, 6-2 за малко над час игра.

Действащата шампионка започна ударно и направи пробив в началото на мача. Във втория сет тя реализира нови два, с което подпечата победата си, четвърта поредна без загубен сет за представителката на Беларус. В спор за място на полуфиналите Сабаленка ще играе с деветата поставена Барбора Крейчикова от Чехия, която спря похода на 16-годишната сензация Мира Андреева след обрат в три части.

Напред в турнира продължава и шампионката от Ю Ес Оупън Коко Гоф. Младата американка, подобно на Сабаленка, продължава без загубен сет, след като даде три гейма на полякинята Магдалена Фрех за крайното 6-1, 6-2. Гоф доминира на корта, като проби пет пъти съперничката, като завърши с три пъти повече уинъри от Фрех.

За Гоф, която върви към сблъсък със Сабаленка в полуфиналите, предстои двубой с Марта Костюк. Украинката сложи край на приказката на 170-та в света Мария Тимофеева от Русия след победа с 6-2, 6-1.