Световният номер 2 Карлос Алкарас продължава уверено напред в Откритото първенство на Австралия, след като победи сърбина Миомар Кецманович с 6-4, 6-4, 6-0 в последен мач от четвъртфиналите на турнира.

60-ят в света Кецманович отстрани двама поставени тенисисти по пътя си към осминафиналите - Томи Пол (номер 14) и Ян-Ленард Юруф (24), но днес нямаше сили да се противопостави на Алкарас. 20-годишният испанец бе безгрешен на собствен сервис в целия двубой, продължил час и 49 минути, като не даде нито една възможност за пробив на съперника си. От своя страна Алкарас взе подаването на Кецманович по веднъж в първите два сета, а в третата част не даде нито гейм на сърбина.

Алкарас завърши с 43 печеливши удара срещу едва 19 непредизвикани грешки, докато балансът на Кецманович бе 14/17. Двукратният шампион в Големия шлем бе ефективен и при излизанията на мрежата, печелейки 16 точки от 22 опита.

Така Алкарас достигна четвъртфиналите в Мелбърн за първи път в кариерата си, а там ще срещне Александър Зверев от Германия. Шестият поставен в схемата надви британеца Камерън Нори в петсетова битка, завършила при резултат 7-5, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6(3) в полза на Зверев.

С това станаха ясни всички участници в четвъртфиналите при мъжете, като седем от тях са от топ 10 на ранглистата, а последният е 12-ят в света Тейлър Фриц.

Четвъртфинални двойки:

Новак Джокович (1) - Тейлър Фриц (12)

Яник Синер (4) - Андрей Рубльов (5)

Хуберт Хуркач (9) - Даниил Медведев (3)

Александър Зверев (6) - Карлос Алкарас (2).