Българинът Адриан Андреев победи поставения под номер 2 в основната схема Бенжамен Бонзи от Франция в първия кръг на турнира от сериите "Чалънджър" в белгийския град Отини-Лувен ла Ньов.

Андреев, който достигна до основната схема през квалификации, надигра 106-ия в света Бонзи с 6:4, 4:6, 6:3 за 2 часа и 12 минути игра.

Андреев и Бонзи си размениха първите два сета, като във всеки от тях спечелилият ги правеше по два пробива и допускаше по един. 

Разликата между двамата обаче дойде в началото на третия сет, в който Андреев, който в момента е 263-ти в света, поведе с 3:0 гейма и не позволи на Бонзи да бъде дори близо до изравняване на резултата. Французинът дори спаси два мачбола на свой сервис в осмия гейм на третия сет, но в следващия Андреев затвори срещата.

Във втория кръг българинът ще има за съперник 162-рия в света Ян Чоински от Великобритания. До момента двамата не са играли един срещу друг.

За класирането си за втория кръг в Отини-Лувен ла Ньов Андреев ще вземе осем точки за световната ранглиста и 2 217 евро от общия награден фонд от 148 625 евро.