Борис Бекер сложи край на краткия си престой като треньор на седмия в света Холгер Руне от Дания. Двойката започна работа през октомври, като Бекер първоначално помогна на 20-годишния Руне да преодолее спада във формата, за да завърши сезона във възходяща линия.

Но германецът не пътува до Австралия, където Руне достигна до финала на турнира на ATP в Бризбейн, преди да бъде елиминиран във втория кръг на Откритото първенство на Австралия от Артюр Казо.

И Бекер написа в социалната мрежа X: „Бих искал да ви информирам, че ще се оттегля като главен треньор на Холгер Руне по незабавен начин. Започнахме това партньорство с първоначалната цел да стигнем до финалите на ATP в края на миналата година, но напредвайки осъзнах, че за да бъде успешно, ще трябва да бъда на разположение на Холгер много повече, отколкото мога.

Поради професионални и лични отговорности, не мога да дам на Холгер това, от което се нуждае сега. Желая му само най-доброто и винаги ще бъда негов фен номер 1. Наистина оценявам товау което направихме заедно“.

Работата беше първото завръщане на Бекер в професионалната игра след освобождаването му от затвора през декември 2022 г.

Междувременно неговото напускане идва само седмица след това на треньора на Роджър Федерер Северин Лути, който работеше с Руне за по-малко от два месеца.