Григор Димитров ще се изправи срещу руснака Карен Хачанов двубой от полуфиналите на турнира от сериите АТП 250 в Марсилия не преди 19:00 часа българско време тази вечер.

Срещата е насрочена за последна в програмата за деня, като преди това ще се играе другият полуфинал между Хуберт Хуркач и Уго Юмбер, който ще започне не преди 17:30, което означава, че мачът на Григор може и да стартира по-късно.

Димитров спечели чисто първите си два мача в Марсилия срещу Себастиан Корда и Артур Риндеркнеш, докато третият поставен в схемата Хачанов също няма загубен сет през седмица след победи над Роберто Баутиста Агут и Джиджън Джан.

Димитров е спечелил и трите си мача срещу Хачанов до този момент, като последните му успех бе на Мастърса в Шанхай в края на миналата година. Другите две победи на българския тенисист са в зала.

В петък вечерта Григор Димитров надви Артур Риндеркнеш от Франция с 6-3, 7-6(3). В първия сет един пробив бе достатъчен на Григор за успеха, а във втората част не се стигна до пробиви, но българинът бе по-солиден в тайбрека и се наложи със 7-3. /БГНЕС