Бившият водач в световната ранглиста по тенис при мъжете Анди Мъри сложи край на серията си от четири поредни загуби от началото на календарната година във всички турнири, след като започна с успех участието си на АТР 250 надпреварата в Доха, Катар.

В срещата си от първия кръг британецът, който в шампион катарската столица от 2008 и 2009 година, се наложи в два сета над представителя на Франция Александър Мюлер - 6:1, 7:6(5).

Мачът продължи малко под два часа, а в следващата фаза Мъри ще играе с чеха Якуб Меншик, който пък поднесе една от изненадите, преодолявайки поставения под №5 в основната схема Алехандро Давидович Фокина от Испания след 7:6(3), 6:3.

Напред към втория кръг в Доха продължава и шампионът от 2018 година Гаел Монфис, който на старта се справи с коравия нидерландец Ботик ван де Зандсхулп с 6:1, 7:6(9).

Френският ветеран имаше сериозни затруднения във втората част, когато отрази девет сетбола и пропиля три мачабола преди най-накрая да сложи точка на спора след час и 44 минути престой на корта.

Успешен старт в катарската столица записа и друг от опитните тенисисти на Франция в лицето на Ришар Гаске, който в откриващия си двубой надигра руснака, играещ за Казахстан, Александър Шевченко с 6:4, 6:4.