Въпреки контузията и проблемите, испанският тенисист Рафаел Надал ще се опита да играе в Индиън Уелс, където ще се опита да се върне към върха на световния тенис и да се подготви адекватно за втория турнир от Големия шлем за сезона, най-важния за него в кариерата му - Ролан Гарос.

Надал се опита да се завърне на корта през януари на турнира в Бризбейн, но получи контузия, която го принуди да се оттегли и дори да пропусне Australian Open. Испанецът е насрочил среща с Карлос Алкарас като подготовка за Индиън Уелс в Лас Вегас, но всички признаци сочат, че той не се е възстановил достатъчно добре. Въпреки това неговият чичо Тони Надал каза, че Рафа няма друг избор. 

"Той трябва да се състезава. Няма избор. Не го е правил твърде дълго. И разбира се, ако не се състезаваш, не можеш и да се подготвиш", каза цитираният от "Труд" Тони Надал за испанския вестник "АС".

Тъй като Рафа се бори с контузии от дълго време, все повече се говори, че той може да прекрати кариерата си през 2024 г. Относно завръщането на Рафа, чичо му каза:

"Предпочитам да кажа, че ще спечели Ролан Гарос, а после ще видим. Знам, че е трудно, но винаги се опитвам да бъда позитивен и се надявам племенникът ми да играе голяма роля както на Олимпийските игри, така и на Ролан Гарос", добави Тони Надал.