Гордостта на България в тениса - Григор Димитров коментира експресната победа срещу Яник Ханфман в третия кръг от Мастърса в Маями. Гришо отнесе германеца с 6:1, 6:0 само за 47 минути снощи. Тази вечер той ще играе с Хуберт Хуркач в спор за място на 1/4-финалите в турнира.

"Не мисля, че някога съм играл толкова кратък мач. Личеше си, че Яник не се чувства добре и има някакви физически проблеми. Дори при това положение обаче трябваше да остана напълно съсредоточен, тъй като той винаги е опасен опонент. Опитах да го поставя под напрежение още в началото. Успях рано да натрупам преднина и това много ми помогна. Подобни мачове се случват доста рядко, може би само няколко пъти годишно. Трябва бързо да оставя този двубой зад себе си и да се подготвя максимално добре и за следващия мач", коментира Димитров.

"Чувствам се много добре. Имах достатъчно време да се възстановя и това ми даде допълнително предимство. В Маями всеки мач е битка, тъй като условията са много коварни", продължи той.

"Хуркач е много силен играч, всеки мач срещу него е труден. Очаквам с нетърпение срещата ни. Подобни мачове са предизвикателства, на които се наслаждавам. От физическа гледна точка се чувствам отлично, оптимистично настроен съм", каза още Гришо.