Григор Димитров ще се опита да намери място на трети финал в турнирите от сериите Мастърс 1000. Българинът се изправя срещу Александър Зверев в полуфинален сблъсък в Маями, а срещата между двамата ще започне от 01:00 часа наше време.

За да стигне до мача със Зверев, най-добрият ни тенисист удари световния номер 2 Карлос Алкарас в четвъртфиналите. Григор записа впечатляващ чист успех с 6-2, 6-4 и продължи похода си в надпреварата. Преди Алкарас, жертви на първата ни ракета станаха Алехандро Табило, Яник Ханфман и Хуберт Хуркач, като двубоите с Табило и Хуркач бяха тежки, но в крайна сметка Димитров прояви характер, за да си тръгне с победи от тях.

От другата страна Зверев, който е четвърти в схемата, провежда чудесен турнир до момента, като няма загубен сет - той надигра последователно Феликс Оже-Алиасим, Кристофър Юбанкс, Карен Хачанов и Фабиан Марожан. Германецът е бивш финалист във Флорида от 2018, когато отстъпи на Джон Иснър в три сета.

Димитров и Зверев имат осем мача помежду си, като балансът е категорично в полза на немския тенисист - 7-1 победи. Единственият успех на Гришо дойде в първия им двубой - на турнира в Базел през 2014. Оттам-насетне Зверев е безапелационен в сблъсъците с българина, като четири от успехите му са на турнири от Мастърс 1000, а две идват в Големия шлем.

Победителят от полуфинала между двамата ще спори за титлата с един измежду действащия шампион Даниил Медведев или втория поставен Яник Синер, които ще се изправят един срещу друг в повторение на финала от миналата година.