Първата ракета на България - Григор Димитров ще играе финал в турнира от сериите “мастърс” в Маями, САЩ. Той надви олимпийския шампион Александър Зверев с 6:4 6(4):7 6:4, като отдаде заслуженото на своя съперник, говорейки за неговата разнообразна игра.

“Нямаше как да допусна топката да минава покрай мен, защото очаквах Зверев да я праща и от двете страни. Саша след първия сет вдигна играта си, беше много силен, поставяше ме под напрежение, и в третия беше много добър. Мисля, че в края играх с малко повече авторитет и това ми помогна”, каза Димитров.

Успехът позволи на Гришо също така да се върне и в топ 10 на световната ранглиста, което не му се е случвало от почти седем години насам.

“Каквото и да кажа няма да бъде оправдано. Празнувам моята битка в момента. Много неща, които съм свършил и са зад сцената, искам да стигна където бях, няма причина да не го направя. Дори когато съм имал съмнения в себе си, винаги е имало някой, който е вярвал в мен, това е черешката на тортата”, добави Димитров.