Григор Димитров ще започне участието си на Мастърса в Мадрид с двубой срещу Якуб Меншик от Чехия. Двубоят между двамата е четвърти от програмата на корт Стейдиъм 3 и се очаква да стартира не преди 16:30 часа българско време.

Gol.bg припомня, че утре от 16:15 часа започва и последният епизод от Вечното дерби между ЦСКА  и Левски от родната футболна Първа лига.

Григор е девети поставен в основната схема и почива в първи кръг, докато 18-годишният му опонент, който влиза при професионалистите през 2022, надви в откриващия си мач Яник Ханфман от Германия с 6-4, 7-6 (3).

Първа ни ракета не се е изправял досега срещу Меншик в професионалната си кариера. В Мадрид 32-годишният българин има само един четвъртфинал досега през 2015, когато отстъпва на бъдещия финалист Рафаел Надал. Две години по-рано Димитров постига страхотен успех над Новак Джокович във втори кръг – това остава и единствената победа на нашия тенисист над настоящия номер 1 в света.

При успех над Меншик, за Григор предстои мач в трети кръг с един измежду Феликс Оже-Алиасим или 19-ия поставен Адриан Манарино.