"Притесненият" Новак Джокович ще бъде подложен на медицински тестове, след като е усетил ефекта от удара с бутилка по главата при изненадващото отпадане на Откритото първенство на Италия по тенис. Само след 67 минути игра сръбската тенис-легенда напусна турнира от сериите "Мaстърс" след 2:6, 3:6, победен от чилиеца Алехандро Табильо. Шесткратният шампион тук направи 22 непредизвикани грешки, като пет от тях бяха двойни при сервис.

Поражението и то при подобна картина дойде два дни след удара с бутилката по главата след мача с Корентен Муте. Оказа се, че шишето е паднало от багажа на фен, който се е надвесил да вземе автограф от водача в схемата.

"Мисля, че го видяхте много ясно във видеото. Това беше много неприятна, с лош късмет ситуация за мен. Беше инцидент, когато онзи човек се наведе през оградата и бутилката падна от раницата му и се стовари директно върху главата ми", разказва Джокович.

"Напълно неочаквано за мене. Дори не погледнах нагоре. Тогава почувствах много силен удар в главата. И наистина ми повлия много. Премина половин час, дори цял час в гадене, замайване, кръв, много различни неща. Поне успях да поспя добре, макар преди това да имах главоболие. Следващият ден беше доста добре, така че си помислих: Всичко е наред. Но може би не е. искам да кажа, че начинът, по който се усещах на корта на мача с Табильо беше напълно различен за мене. Сякаш някой друг беше в тялото ми. Просто без ритъм, без темпо, без какъвто и да било баланс при който и да е удар", разказва още Джокович.

"И да ви кажа, малко ми е тревожно това състояние. Не съм минавал скенер или каквито и да е други допълнителни изследвания. Но сега знам, че трябва да го направя и ще видим какво има. Чакам теста и резултата", допълни най-успешният тенисист днес, но не каза кога ще се случи това и къде.