Американката Даниел Колинс ще се опита да спечели първа титла от "Големия шлем" на Откритото първенство на Франция по тенис, след като прави доста силна година, но обяви край на кариерата си с изтичането на годината.

Намиращата се на 12-о място в ранглистата на WTA играе едни от най-добрите мачове в кариерата си, като спечели 15 поредни преди да бъде спряна от Арина Сабаленка на Мадрид Оупън миналия месец.

Преди това тя спечели първата титла от Мастърс 1000 на Маями Оупън като както и титлата в Чарлстън. А също така успешният сезон за нея се допълва от достигнат полуфинал на турнира в Рим, където отново беше победена от Сабаленка. Но въпреки поражението, прогресът при 30-годишната американка е очевиден.

"Понякога наистина при мене е нагоре, надолу и отново в турнирите", започна Колинс пред репортерите, които я чакаха след тренировката. "Беше наистина хубаво да имам периоди на възход, дори понякога в нечии други очи да изглежда като изкачване със сантиметри. И понеже не винаги се получава така, аз съм щастлива от тези моменти".

Но тя си признава, че дори и да е във форма, Ига Швьонтек, Арина Сабаленка и Елена Рибакина са една идея по-добри от нея и по-сериозни фаворитки за титлата.

"Да, това са наистина големите три в момента в женския тенис. Но щом са три, значи може да се срещнат някъде по-рано и за нас да стане по-лесно", обяснява Колинс с широка усмивка, попитана как оценява шансовете си на фона на конкуренцията.

Бившата шампионка от Откритото първенство на Франция Елена Остапенко е друга състезателка, чиято кариера изглежда възродена. Латвийката се върна в топ 10, след като имаше затруднения след победата си в Големия шлем през 2017-а и претърпя сериозни сривове.

"Не само тя. Има и други тенисистки, които ще бъдат силни и важни на кортовете в Париж. Защо да не говорим за Онс Жабюр, както и за Коко Гоф, за Беатрис Адад-Мая?. Ще видим. На първо място искам аз да съм в максимално добра форма, каквато имам в големи периоди тази година", завърши американката.