Италианският тенисист Яник Синер заяви, че се е възстановил навреме от контузията на бедрото за предстоящото Открито първенство на Франция, но подготовката му не е била идеална.

Синер, който може да стане новият водач в световната ранглиста през следващите две седмици, се оттегли преди четвъртфиналния си мач на турнира в испанската столица Мадрид и пропусна "Мастърс" надпреварата в Рим, Италия.

Шампионът на Откритото първенство на Австралия увери, че няма да рискува дългосрочната си физическа форма като играе на "Ролан Гарос", ако не е възстановен на 100 процента.

"Искам да кажа, че вече не се тревожа за бедрото си. Последните тестове, които направихме, бяха много положителни. Ето защо съм тук", каза 22-годишният Яник Синер и добави: "Общата ми физическа форма не е перфектна. Не съм играл тенис близо три седмици, което е доста преди турнир от Големия шлем. Но ще се опитам да играя ден след ден.

В същото време испанецът Карлос Алкарас вече не чувства болка в предмишницата си, след като контузия прекъсна сезона му на клей, но двукратният шампион от Големия шлем потвърди по-рано , че все още се притеснява да удря топките с пълна интензивност на Откритото първенство на Франция.

"Чувствам се по-добре. Всяка тренировка, която направих тук и у дома, беше доста добра. Чувствам се все по-добре и по-добре", каза Алкарас във френската столица Париж.

"Поне мога да тренирам, да удрям топки без болка. Вълнувам се да изиграя първия си мач тук. Вероятно ще кажа, че малко ме е страх да удрям всеки форхенд на 100 процента. Пристигнах с не толкова мачове, колкото исках, но се концентрирам върху това, което предстой", заяви още Карлос Алкарас и допълни по повод травмата си:

"Просто се съсредоточавам да правя нещата, които лекарите и екипът ми ми казаха, че трябва да направя. Това е. Казаха ми, че това няма да е сериозно, няма да отнеме твърде много време. Не чувствам болка в тренировките."