Анди Мъри ще пропусне Откритото първенство на Великобритания по тенис, след като претърпя операция на гръбначния стълб. Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем се отказа в първия сет на мача си от втори кръг на Куинс Клъб срещу Джордан Томпсън в сряда.

Той мина скенер, като проблемът в крайна сметка трябваше да бъде разрешен след хирургическа интервенция. 37-годишният шотландец се надяваше да играе на любимия си Уимбълдън, който стартира на 1 юли. Участието му на Ол Ингланд Клъб се очакваше да бъде последното за Мъри в Шлема, но тези планове пропаднаха. Британецът ще бъде извън игра около шест седмици, което поставя под огромна въпросителна участието му на Олимпийските игри в Париж.

"След операция за отстраняване на киста от гръбначния стълб, Анди Мъри, за съжаление, е аут от Уимбълдън. Почивай и се възстановявай, Анди, ще ни липсваш", написаха от ATP в социалната мрежа Х.

Мъри се беше устремил към участие на Уимбълдън както на сингъл, така и на двойки, където щеше да играе в тандем с брат си Джейми. Олимпиадата в Париж започва след Откритото на Великобритания, като Мъри попадна в състава на британците, след като Международната федерация по тенис го възнагради с място на Игрите след олимпийските титли в Лондон 2012 и Рио 2016.

Тенисът на Олимпийските игри стартира на 27 юли, като Мъри ще играе на сингъл и на двойки в тандем с Дан Еванс. Той вече намекна, че ще спре със спорта през лятото.