Григор Димитров има най-мощния форхенд сред тенисистите от топ 10 на световната ранглиста. Това обявиха от Асоциацията на професионалните тенисисти в свой материал, който вниква в дълбочина в ударите на най-добрите играчи в света.
Изследването показва средната скорост на ударите през последните три години на водещите тенисисти, като ги разглежда на отделни настилки. Трите най-силни форхенда в тениса за последните три години са на Димитров - на твърди кортове на открито (средна скорост 129 км/ч), на клей (129 км/ч) и на твърди кортове в зала (127 км/ч). Топ 5 допълват Тейлър Фриц и Андрей Рубльов в зала - 127 км/ч.
Григор е единственият играч в бекхенд с една ръка в топ 10 на света, но въпреки това неговият бекхенд има най-голям спин. При този удар на клей българинът генерира средно 2681 оборота в минута, следван от Каспер Рууд на клей - 2651 оборота в минута.
По отношение на силата на бекхенда световният номер 1 Яник Синер няма конкуренция и окупира топ 3 с ударите си на клей (120 км/ч), твърди кортове на открито и твърди кортове в зала (117 км/ч). Що се отнася до форхенд спин, номер 1 е Каспер Рууд на клей (3291 оборота в минута).







Костадин Костадинов призова за бойкот на Евровизия
Желязков: Българските евромонети ще са законно платежно средство от 1 януари
„Арда“ надви „Локомотив“ на „Лаута”
Астън Вила прекъсна серията на Арсенал с гол в края
Покровск: Градът, който промени войната в Украйна
Най-бързата кола на XX век беше продадена за над 25 милиона долара
Какви са основните проблеми на 1.2 TSI на Volkswagen
Топ 10 на най-устойчивите на ръжда коли на старо
Кога са изобретени електрическите прозорци
IBF подкрепи двубой между Усик и Уайлдър
Вижте видео на бруталния нокаут в двубоя между Опетая и Джинкара
Фостър и Фултън затварят усти – време е за битка за титлата на WBC
Голямо признание за Българска федерация по УШУ
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Коментари
Напиши коментарНапиши коментар