Сребърната медалистка от Световното първенство по лека атлетика Шерика Джаксън постигна най-добър резултат в света за сезона в спринта на 100 метра по време на националното първенство на Ямайка. Джаксън записа време 10.65 секунди, изравнявайки петото най-добро постижение при жените за всички времена. Това е втора национална титла в дисциплината за сприньорката, която си осигури и квота за Световното първенство в Будапеща (Унгария) през лятото.

Шерика Джаксън, която е и световна шампионка на 200 метра, изпревари Сашалий Форбс, която завърши за 10.96 и Наташа Морисън с 10.98 секунди. Джаксън бе изненадана да научи, че се е изкачила на петото място за всички времена и заяви, че разликата е дошла от добрия старт.

„През миналата година казах, че един от основните ми проблеми е стартът. Мисля, че днес се справих. Свърших много добра работа“, заяви атлетката пред агенция „Ройтерс“.

Тя подчерта, че има какво още да подобрява за Световното първенство в Будапеща. „Знам, че имам силен завършек на спринта, но трябва да работя още“, добави Шерика Джаксън.

Един от спринтьорите, с който Джаксън тренира – 21-годишният Роън Уотсън впечатли с победата си на 100 метра при мъжете с време 9.91 секунди.

19-годишният Рошон Кларк записа най-добро постижение в кариерата си, подобри националния рекорд и изравни световния рекорд за юноши до 20 години в бягането на 400 метра с препятствия с 47.85 секунди.