Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел започна трудно първите тестове преди новия сезон на пистата Херес в Испания. 

Германецът имаше технически проблеми със своя RB 10 и завъртя общо само 11 обиколки вчера и днес. 

Във вторник той направи 3 бавни обиколки заради различни дефекти, а днес получи проблеми в системата за възстановяване на енергия в мотора на Рено и също трябваше да се прибере по-рано в боксовете. 

„Очевидно нещата не започнаха според очакванията и не успяхме да направим обиколките, които искахме. Имаме проблеми, които се надявам да отстраним. При толкова промени в правилата обаче това е нормално и точно затова за тестовете” коментира спокойно Фетел, който миналата година за първите два дни на изпитания бе направил общо 174 обиколки. 

Той завърши деня на 14 секунди от първия, след което замина за дома си в Швейцария, а за следващите два дни от изпитанията на негово място ще бъде Даниел Рикардо. 

Иначе Дженсън Бътън с Макларън бе най-бърз днес, като изпревари с около 7 десети от секундата Кими Райконен с Ферари. На повече от секунда завърши Валтери Ботас с Уилямс, а 4-и бе Нико Розберг с Мерцедес на почти секунда и половина. 

Доброто представяне на Бътън бе другата добра новина за Макларън, който днес потвърди назначаването на Ерик Булие в отбора. Бившият бос на Лотус ще бъде състезателен директор в новата структура на тима, според която няма да има шеф на отбора, както досега бе Мартин Уитмарш.