От Хонда ще излязат с нов подобрен мотор след лятната пауза във Формула 1, обяви шефът Ясухиса Арай. 

Второто сътрудничество на японците с Макларън не носи поне засега очакваните резултати, след като Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън има сериозни трудности до момента. Двамата обаче ще разполагат с по-сериозна техника съвсем скоро. 

В Унгария испанецът завърши на отличното 5-о място, а и Бътън взе точки, като в Хонда са на мнение, че проблемите по отношение на сигурността на двигателя са решени и вече ще работят върху мощността. 

„Вече можем да съсредоточим усилията си върху повишение на силата на мотора. След паузата нашите планове са да направим някои подобрения и корекции по двигателя, като ще съсредоточим усилията си върху начина, по който се отделят изгорелите газове“ заяви Арай. 

Той призна, че компанията е подценила настоящата ситуация във Формулата и явно е очаквала лесни успехи, както в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. 

„В момента технологията е много напреднала и сложна. Трудно е да направим добра състезателна кола. Знаехме, че няма да бъде лесно, но може би не си представяхме, че ще бъде толкова трудно“. 

„Аз със сигурност не си представях, че ще се изправим срещу такъв технологичен напредък. Уверен съм обаче, че вървим в правилната посока по отношение на двигателя. Трябваше да създадем нещо радикално, за да победим най-добрите, а това е нашата основна цел“  каза още апонецът.