Почти две години след черепно-мозъчната травма легендата Михаел Шумахер е започнал леко да се движи. Това заяви неназован източник пред германското списание Die Bunte.

"Михаел е много слаб. Може да прави малки стъпки с помощта на терапевт. Успява да направи няколко стъпки. Също така може да повдига едната си ръка".

Мениджърът на седемкратния световен шампион във Формула 1 – Сабине Кем, обаче се ядоса от изнесената информация и заяви: "Подобни спекулации са безотговорни, защото, имайки предвид сериозността на контузиите, е много важно да не се навлиза в личния живот на Михаел. За жалост се дават и лъжливи надежди на много хора".

Списанието обаче е твърдо в позицията си, че информацията му е абсолютно достоверна и няма намерения да я премахне от страниците си.

Шумахер претърпя кошмарния инцидент на 29 декември 2013 година във Франция по време на ски, след което претърпя няколко много тежки операции. В момента той е в имението си край Женевското езеро, където група специалисти се грижат за него.