Трикратният световен шампион Люис Хамилтън ще тръгне пръв в утрешния първи старт от новия сезон във Формула 1. 

Англичанинът не даде шанс на останалите и спечели 50-ата си квалификация, която се проведе в нов формат и ще предизвика противоречиви реакции, тъй като в края всъщност битка нямаше. 

Съотборникът му Нико Росберг ще стартира втори, а зад тях очаквано се наредиха Себастиан Фетел и Кими Райконен с Ферари. Много силно се представиха пилотите на Торо Росо Макс Верстапен и Карлос Сайнц, които влязоха в топ 8 и ще стартират съответно 5-и и 7-и. 

Новият формат на квалификацията на елиминиране на всеки 90 секунди от средата на всяка от сесиите накара всички пилоти да излязат на пистата още от началото и това направи ситуацията на пистата като състезание. 

Първият отпаднал бе новобранеца Паскал Верлайн от Мейнър, последван от съотборника му Рио Харянто. След това бяха елиминирани Естебан Гутиерес и Ромен Грожан, както и изненадващо Дани Квият с Ред Бул. Фелипе Наср и Маркус Ериксон със Заубер бяха последните отпаднали в първата част, спечелена от Люис Хамилтън, който бе със секунда по-бърз от останалите. 

Кевин Магнусен и Джолиън Палмър с Рено напуснаха първи втората фаза и ще стартират 15-и и 14-и, а Хамилтън още в началото даде отлично време, като на 2 десети зад него бе Нико Росберг. 

Дженсън Бътън с Макларън направи само една бърза обиколка и след това се отказа да прави нов опит, като ще тръгне 13-и. Фернандо Алонсо пък бе пратен 12-и след добри обиколки от Карлос Сайнц и Даниел Рикардо. Валтери Ботас с Уилямс не успя да се спаси и ще тръгне 11-и. 

Нико Хюлкенберг и Серхио Перес с Форс Индия бяха последните отпаднали във втората фаза, като ще тръгнат съответно 10-и и 9-и. 

При първите бързи обиколки на фаворитите в третата фаза Хамилтън бе по-бърз със секунда от Нико Росберг, а между тях бяха Себастиан Фетел и Кими Райконен, съответно на 5 и 9 десети от лидера. 

Даниел Рикардо с Ред Бул бе първият отпаднал и ще стартира 8-и, а до него на 4-а редица ще бъде Карлос Сайнц. Фелипе Маса с Уилиямс и Макс Верстапен също се отказаха да преследват по-висока позиция и ще тръгнат 6-и и 5-и. 

Фетел и Райконен също се отказаха и оставиха ог Мерцедес да решат полпозишъна, като Росберг успя да се добере до второто място на 360 хилядни от съотборника си.