Победителят в Гран При на Австралия Нико Росберг е можел и да не завърши състезанието в Мелбърн, разкри шефът на Мерцедес Тото Волф. 

С добра стратегия германецът триумфира на „Албърт Парк”, но след това стана ясно, че от отбора са обмисляли вариант да го накарат да прекрати участието си заради технически проблеми по колата. 

„Беше малко необичайно, но имаше леки драми. Оказа се, че има прегряване на предната дясна спирачка, което в един момент бе толкова сериозно, че обсъждахме дали да не спрем Нико” заяви Волф. 

„За радост от един момент нататък ситуацията започна да се подобрява, но пък 15 обиколки преди края изчисленията показаха, че гумите няма да издържат. Най-сериозно бе положението със задна лява, която бе на път да се износи доста бързо. Температурата в нея спадаше непрекъснато, но за радост Нико успя да завърши” добави той. 

„Беше наистина трудно, защото заради ограниченията в комуникацията не можехме да му кажем да внимава за задна лява гума. Той не знаеше и за проблемите с прегряването на спирачките. Това със сигурност в бъдеще ще доведе до ситуации, които са извън  контрола на инжинерите” каза още босът на Сребърните стрели.