Вдъхновен от победата си в Австралия Нико Росберг продължи да задава темпото и по време на първите две свободни тренировки преди Гран При на Бахрейн в неделя. Мерцедес пък отново изглеждат недостижими. 

Германецът бе най-бърз и в двете сесии, като изпревари съотборника си и световен шампион Люис Хамилтън и показа, че е амбициран да продължи със силното си представяне. 

Британецът остана на половин секунда в първата тренировка, а след като времената бяха подобрени сериозно във втората, съкрати пасива си на 2 десети. 

Дженсън Бътън с Макларън изненадващо даде трето време във втората сесия, но изоставането му бе на повече от секунда от лидера. 

Шестицата допълниха Макс Верстапен с Торо Росо и пилотите на Ферари Кими Райконен и Себастиан Фетел, които бяха със секунда и половина по-бавни, което без съмнение ги е притеснило. Германецът дори получи повреда в края и спря на пистата. 

Утре в късният следобед е квалификацията, която ще се проведе във формата от Австралия. Преди това ще се състои и третата свободна тренировка, но сякаш единствената интрига е дали Росберг ще може отново да се справи с Хамилтън.