Пилотът на Мерцедес Нико Росберг спечели и второто състезание във Формула 1 за сезона, след като триумфира на пистата „Сахир” в Бахрейн. 

Германецът записа 16-и успех в кариерата си, правейки отново по-добър старт от съотборника си и световен шампион Люис Хамилтън, който финишира трети. Кими Райконен с Ферари бе втори. 

По този начин Росберг вече има 50 точки, като води със 17 пред Хамилтън, който е с 33. Добри точки взе Даниел Рикардо с Ред Бул, който финишира 4-и, а Ромен Грожан с Хаас отново бе на ниво, като приключи 5-и. Дебютантът Щофел Вандорн взе точка с Макларън. 


Още преди старта във Ферари преживяха кошмар. При загряващата обиколка двигателят на Себастиан Фетел изпуши и той отпадна още преди състезанието да е започнало. Истински ужас за Скудерията! 

На старта Хамилтън отново се забави и бе изпреварен от Росберг. Пилотите на Уилямс Валтери Ботас и Фелипе Маса се изстреляха от 6-о и 7-о място и излязоха втори и трети, като на първия завой се получи удар между финландеца и Хамилтън, който продължи, но се смъкна на 9-о място. Ботас пък бе трети. 

Даниел Рикардо бе 4-и, а Кими Райконен не успя да стартира също добре и се смъкна на пето място. В петата обиколка Хамилтън излезе 6-и, а Росберг трупаше аванс отпред. Кими излезе четвърти, като успя да изпревари Рикардо с добра маневра и натисна Ботас, като няколко завоя след това го надмина. 

В 8-ата обиколка отпадна и Дженсън Бътън, което бе още едно разочарование за Макларън. Люис пък излезе 3-и, след като се справи без проблеми с Ботас, а Рикардо смени рано гуми и се смъкна назад. Маса също мина през бокса, а обиколка по-късно това направи и Ботас. 

В 10-ата обиколка Ботас бе наказан с минаване през бокса заради удара с Хамилтън, което определено бе доста спорно решение на стюардите. Райконен смени гуми в 13-ата обиколка и веднага след излизането мина пред Маса и Рикардо излизайки 4-и. Лидерът Росберг мина през бокса в 14-ата обиколка, а веднага след него това направи и Хамилтън, който сложи по-твърдите гуми в стремежа да остане по-дълго време на пистата. 

Люис бе на 20 секунди от лидера, като непосредствено пред него бе Рикардо, а с няколко секунди аванс Райконен. В 17-ата обиколка световният шампион изпревари австралиеца без проблеми на старт-финалната права. 

Фантастичното представяне на Ромен Грожан с Хаас пък продължаваше и французинът бе 5-и, след като мина пред Маса при това без особено проблеми. В средата на състезанието Росберг водеше с комфортна преднина от 16 секунди пред Райконен, а на 23 секунди зад него бе Хамилтън. 

В 29-ата обиколка Люис мина за втори път през бокса и сложи най-меките гуми, като остана трети, но на 46 секунди вече от Нико. Малко след това същото направи и Кими Райконен, за да запази аванса си пред световния шампион. 

Росберг малко се забави при смяната си в 31-ата обиколка, също слагайки най-меките гуми и се върна отново на първа позиция, с по-малък аванс вече пред преследвачите. Кими пък имаше преднина от 3,5 секунди преди Хамилтън в средата на дистанцията. 

В 38-ата обиколка Райконен смени първи гуми от лидерите, слагайки по-твърдите, като се върна на 33 секунди от лидера, който обаче бе в трафик на изостанали пилоти. Росберг първи спря от Мерцедес в 39-ата обиколка и след леко забавяне остана на 7 секунди пред Кими, а 2 обиколки след това бе вече на 4 секунди зад Нико.  Хамилтън смени гуми в 42-ия тур на 22 секунди от първия. 

До края в челото не се случи нищо интересно, като разместванията бяха на по-задните позиции. Даниел Рикардо отново бе 4-и, правейки второ отлично състезание. Ромен Грожан от дебютанта Хаас пък подобри позицията си от Австралия, като приключи 5-и. 

В точки влязоха още Макс Верстапен с Торо Росо – 6-и, Фелипе Маса с Уилямс – 7-и, Данийл Квият с втория Ред Бул – 8-и, както и Валтери Ботас с Уилямс и Щофел Вандорн с Макларън, който направи отличен дебют със стабилно каране през цялото време.