Въпреки отличния си старт на сезона, Нико Розберг не изпадна в еуфория. Германецът спечели и втория старт за година, като триумфира в Бахрейн и вече има 17 точки в класирането аванс пред съотборника си и световен шампион Люис Хамилтън. 

Пилотът на Мерцедес обаче знае добре, че скоро предизвикателството към него ще бъде много сериозно. От Ферари са бързи, но пък не успяват и двете коли на Скудерията да завършат, а Хамилтън направи два лоши старта и това не му даде възможност да се бори за победата. 

„Контролирах състезанието. Имахме добра стратегия, действахме добре в бокса, но знаем, че Ферари са много близо до нас и това се видя още в квалификацията. Трябва да натискаме, защото те не са показали истинските си възможности, тъй като имаха проблеми, които им струваха скъпо. Необходимо е да внимаваме, защото ще ни атакуват здраво” заяви Розберг. 

„Не се радвам на проблемите на Люис, а просто се опитвам да си върша моята работа. Стремя се да стартирам максимално добре, както бе сега и да го победя по този начин. Доволен съм, но зная, че той със сигурност той скоро ще покаже на какво е способен, тъй като през последните две години бе много силен” добави той. 

„На този етап няма смисъл да се правят сметки. Все още е твърде рано. Страхотно е, че спечелих и сега мисля за следващия старт в Китай. Имаме добра кола, от която искам да се възползвам” изтъкна още победителят на „Сахир”.