Във Ферари не губят надежда за титлата във Формула 1, въпреки неубедителното начало на сезона. 

Кими Райконен е на 57 точки от лидера Нико Розберг, а след отпадането си в Русия Себастиан Фетел изостава на 67. При конструкторите пък Мерцедес вече е с 81 точки напред, но шефът на отбора Маурицио Аривабене запазва спокойствие. 

„Ние няма да се откажем и ще продължим да се борим до край в оставащите 17 състезания. Ако спечелим 12 от тях тогава ще имаме шанс да сме първи, така че не всичко е приключило“ заяви Аривабене. 

В Сочи Сребърните стрели имаха голямо предимство пред останалите, но според боса на Скудерията това е било заради спецификите на трасето, така че в Испания ситуацията ще бъде различна. 

„Не съм изненадан от случилото се на тази писта и то до голяма степен бе очаквано. Зная, че ние можем да се представим много по-добре на пистите, които предстоят и на тях направените подобрения по колите ще дадат много по-добър резултат“ изтъкна Аривабене. 

„Ние сме отбор, който търси предизвикателства и в крайна сметка случилото се до момента е част от нашия спорт. Не смятам, че става дума за лош късмет, по-скоро става дума за човешки грешки. Предпочитам да имаме тези проблеми сега, отколкото на по-късен етап от сезона, но трябва да сме сигурни, че това няма да се повтори“ каза още той.