Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън и победител в последните два старта, бе най-бърз в първите две свободни тренировки на пистата в Баку, Азербайджан. 

Състезанието за Голямата награда на Европа е в неделя, като за първи път ще се проведе на градското трасе в бившата съветска република, което се очаква да създаде доста проблеми на пилотите заради острите завои и тясната писта на определени места. 

Доста от състезателите логично имаха проблеми, пропускайки точките за спиране и излизайки от трасето. Даниел Рикардо пък се удари в първата тренировка, която бе прекъснато за известно време. 

Хамилтън нямаше проблеми, като задаваше темпото през цялото време, приключвайки най-добрата си обиколка за 1:44:223. Нико Розберг остана на 7 десети, а освен това приключи тренировката 20 минути преди края след неустановен проблем в колата. 

Серхио Перес с Форс Индия бе трети, а Валтери Ботас с Уилямс четвърти, като отборлите с двигатели Мерцедес определено се чувстваха комфортно на трасето. От Ферари не бяха убедителни, като Себастиан Фетел приключи едва 8-и, на почти 2 секунди от лидера, а Кими Райконен бе 13-и на 2,4 секунди. 

Квалификацията за място е утре от 16,00 часа българско време, а в неделя в същия час ще се проведе и надпреварата.