Макс Верстапен вече стряска с представянето си дори Люис Хамилтън. Младият холандец напълно оправда доверието да кара в Ред Бул, след като спечели в дебюта си в Испания, а в последните два старта има две втори места. 

Откакто премина в първия отбор на Биковете той има 77 точки, докато съотборникът му Дани Рикардо е с 64. За този период повече има само Хамилтън – 110 и британецът не спести похвали за младока. 

„Макс направи фантастично състезание и продължава да показва, че е сила, с която трябва да се съобразяваш” сподели световният шампион, а подобно мнение изрази и шефът на Мерцедес Тото Волф. 

„Ред Бул е автомобил, който се представя отлично на мокра писта. Неговото пилотиране и позициониране на колата обаче, е наистина впечатляващо. Вижда се, че когато разполага с конкурентен автомобил, той може да направи страхотна битка” каза той. 

Верстапен вече изостава само с 10 точки от съотборника си Дани Рикардо, който сега изобщо не се усмихва толкова широко, тъй като усеща, че младият му съотборник може да си спечели статута на първи пилот в отбора, ако продължи да се представя по същия начин.