Реорганизацията и промените във Ферари ще продължат, след като тимът регистрира сериозен спад във формата си и се смъкна и на трето място при конструкторите за сезона във Формула 1. 

Скудерията не само че остава без победа, но и не се вижда как ще спечели състезание до края на сезона. Техническият директор Джеймс Алисън напусна преди няколко дни и бе заменен от Матиа Биното, но предстоят още промени. 

„Ние реоргаринизираме отбора, без обаче да изпадаме в паника, защото знаем добре какво е необходимо да се направи по отношение на организацията“ заяви босът Маурицио Аривабене. 

„Предвид оставащите състезания до края на сезона сме напълно наясно в коя област трябва да продължим да работим. По отношение на аеродинамиката нещата не вървят и от Барселона нямаме никакво подобрение при притискането на колата, което е проблем“ добави той. 

„Затова трябва да предприемем действия максимално скоро, макар и това да не е лесно. Ред Бул се подобриха сериозно и ни изпревариха, но това не означава, че ще се предадем. Необходимо е да реагираме и сега е времето да направим това“ каза още Аривабене.