Във Формула 1 ще има нов пилот в оставащите състезания до края на сезона. Опашкарят Мейнър реши да се раздели с Рио Харянто, който не изпълни условията по договора си и бе заменен от Естебан Окон. 

19-годишният французин е считан за голям талант, като до момента бе резервен пилот в Рено, а освен това се състезаваше и в германския шампионат DTM с Мерцедес . 

„Много съм развълнуван, че ще мога да дебютирам във Формула 1. Мисля, че съм готов за тази стъпка в кариерата си и съм благодарен, че получавам тази възможност, която смятам да сграбча с двете си ръце” коментира Окон, който ще бъде партньор на Паскал Верлайн. 

„Радваме се, че можем да приветстваме Естебан в отбора на Мейнър. Той без съмнение е един от най-обещаващите таланти и смятаме, че той ще ни помогне да продължим да се развиваме и ще бъдем по-силни” каза шефът на отбора Дейв Райън. 

Окон ще дебютира на края на месеца, когато е състезанието на легендарната писта „Спа” в Белгия. В Мейнър вече спечелиха точка през тази година, когато Верлайн завърши десети в Австрия и се надяват, че тя няма да им бъде последната.