Дженсън Бътън няма да кара за Макларън Хонда през 2017-а година, като ще бъде заменен от младия белгиец Стофел Вандорн. Това обяви босът на тима Рон Денис. 

Англичанинът, който спечели световната титла пред 2009-а, ще стане посланик на отбора и след края на следващия сезон ще обмисли бъдещето си. На този етап той не прекратява кариерата си във Формула 1. 

„През следващия сезон за Макларън ще карат Фернандо и Стофел. Това е комбинация от доказана брилянтност и огромен потенциал. Дженсън има договор с нас за 2017 и 2018, като ще остане много важна част от отбора и ще бъде замесен в развитието на колата. През последните 7 години той бе брилянтен за нас на и извън пистата“ заяви Денис в официално изявление. 

Вандорнд вече направи дебют за Макларън, след като по-рано през сезона замени Алонсо за Гран При на Бахрейн и дори спечели първата точка в кариерата си, като завърши 10-и. 

„Фернандо остава изключително силен пилот и ние му благодарим за търпението през последните две години. Ние, а и той обаче, сме уверени, че през 2017-а партньорството между Макларън и Хонда ще започне да носи силни резултати“ се казва още в съобщението на Денис.