Босът на Ферари Маурицио Аривабене обяви, че Скудерията няма да отпише оставащата част до края на сезона, въпреки че не оправда очакванията до момента. 

Черните кончета започнаха годината с амбиции дори за титлата, но до момента нямат спечелено състезание и бяха изпреварени от Ред Бул за второто място в битката при конструкторите. 

Себастиан Фетел завърши трети вчера на „Монца”, като германецът и Кими Райконен общо стигнаха до 5 втори места до момента, което определено не е достатъчно за амбициите на отбора. 

„Ние никога няма да отпишем сезона. Разбира се следващата година е важна и ние мислим много сериозно за това, което предстои. Всеки в тима обаче има отговорност да даде най-доброто от себе си, за да бъдем успешни като отбор” заяви Аривабене. 

„Няма как да спрем да се борим и ще продължим да търсим правилния баланс между това, което искаме да постигнем до края на 2016 и през 2017. Естествено, че се надявахме на много повече. Вярвам, че с вложените усилия в оставащите състезания ще сме по-добри. Духът в отбора е добър и всички гледат в една посока. Целта е да извлечем максимума от всяко едно състезание” добави той.