Босът на Ферари Маурицио Аривабене намекна, че оставането на Себастиан Фетел в отбора и след края на настоящия му договор, изобщо не е сигурно. 

Германецът има контракт и за следващия сезон, но през този не е убедителен и е далеч от формата си от 2015-а, когато спечели 3 състезания. 

В резултат той изостава дори със 7 точки от съотборника си Кими Райконен, след като миналата година приключи със 128 пред него. Затова и на този етап от Скудерията са далеч от мисълта за удължаване на споразумението с Фетел. 

„Не мисля, че можем да повишим неговата увереност с подновяване на договора му. Себастиан просто трябва да се концентрира върху колата. Той е човек, който дава много и се интересува от страшно много неща, така че понякога има нужда да му се напомни кое е най-важното и да му се пренасочи фокуса“ заяви Аривабене пред „Скай Спортс Италия“. 

„В крайна сметка той има договор с нас и за 2017-а и през следващия сезон ще видим каква е ситуацията. Всеки от нас има свои цели и трябва да си заслужи своето място и заплатата си, независимо кой е“ добави босът, което определено показва, че германецът изобщо не може да се осланя на това, че е четирикратен световен шампион.