Техническият директор на Мерцедес Пади Лоу не спести похвалите си по адрес на Нико Розберг, който изглежда много близо до първата си титла във Формула 1, тъй като води с 33 точки пред Люис Хамилтън 4 кръга преди края на сезона. 

Германецът е възроден след лятната пауза, когато навакса пасив от 19 точки, спечели 4 от следващите 5 състезания и според Лоу прогресът му е забележителен. 

„Нико е невероятно силен пилот. Най-голямото му подобрение тази година е в уменията му в надпреварите. Той доказва сам на себе си, че може да се бори много здраво за по-предни позиции. Да, бе забъркан и в някои инциденти, но като цяло прогресът му е много значим“ заяви Лоу. Розберг обаче остана спокоен. 

„Не бих искал да коментирам това кой знае по какъв начин. Разбира се е хубаво, когато получаваш похвали и аз се радвам, че той се изказва толкова добре за мен. Мога единствено да добавя, че процесът за мен продължава и аз се опитвам да бъда максимално по-добър всеки път на пистата. Сам се мотивирам да стигна максимално високо в развитието си. Не смятам да променям подхода си и да мисля единствено за следващия старт, тъй като тази стратегия ми носи успех“ коментира германецът.