Легендата на Формула 1 Рос Браун разкрива, че в края на сезон 2013-а е напуснал Мерцедес, тъй като не е имал вяра на Тото Волф и Ники Лауда, които по онова време получиха ръководни функции в Мерцедес. 

Браун, който бе в основата на доминацията на Ферари от ерата на Михаел Шумахер, на практика постави основите на настоящия тим на Сребърните стрели, след като първо откупи от Хонда БАР и го превърна в Браун ГП, а след спечелването на световната титла през 2009-а, го продаде на гиганта от Щутгарт. 

В първите години той продължи да развива автомобила, преди в края на 2013-а да си тръгне и оттогава е извън Формула 1. 

„Това, което се случи в Мерцедес е, че ми бяха наложени хора, на които не можех да имам доверие. Никога не разбрах какво точно искат да направят. Ники ми казваше едно, а след това го чувах да споделя нещо съвсем различно” разкрива Браун в автобиографията си наречена „Тотална конкуренция”. 

„Оказа се, че трябва да работя с хора, на които не можех да вярвам. Те ме бяха подвели още с подхода си. В началото на 2013-а разбрах, че е говорено с Пади Лоу да се присъедини към нас и това се случи. Говорих с Ники и Тото, а те започнаха да си прехвърлят отговорността. Затова и в един момент просто не виждах как ще работя с тях в бъдеще. Освен това така и не разбрах защо двамата станаха акционери в отбора” добавя той в книгата си, която излиза на 3 ноември.