Бъдещето на Рон Денис в Макларън-Хонда е поставено под въпрос след информациите, че му е казано, че договорът му няма да бъде подновен след края на сезона. 

Босът на отбора притежава 25% от акциите на група „Макларън”, като се завърна начело на тима през 2014-а, след като през 2009-а бе напуснал позицията. 

Според спекулациите обаче, бордът на директорите го е уведомил, че той няма да получи нов контракт след изтичането на настоящия в края на 2016-а. От Макларън все пак опитаха да успокоят обстановката. 

„Рон Денис категорично обяви, че няма намерение да напусне позицията си. Той продължава да бъде президент и изпълнителен директор на Макларън и запазва 25% от акциите си, колкото има и Мансур Ожех” заяви говорителят на компанията. 

69-годишният Денис е отговорен за някои от най-големите успехи на отбора в историята на Формула 1, след като застава начело през 1981-а. 

През 2007-а обаче той бе замесен в шпионския скандал, при който Макларън бе обвинен в кражба на информация от Ферари и глобен със 100 милиона долара. Завръщането му през 2014-а пък съвпадна с последвалите два крайно разочароващи сезона.