Новият пилот на Уилямс Ланс Строл отхвърли твърденията, че мястото му в отбора е купено и твърди, че заслужава да бъде част от тима. 

18-годишният канадец ще партнира на Валтери Ботас през следващия сезон като ще замени Фелипе Маса. Мнозина обаче останаха изненадани от промотирането му в тима директно от Формула 3 и предположиха, че това се е случило заради баща му, който е милиардер. Ланс обаче не е съгласен. 

„Всеки може да има свое мнение и аз не бих могъл да променя нищо по-въпроса. Наистина парите са част от семейството ми и няма как да го отрека. Вярвам обаче, че съм част от Формула 1, тъй като спечелих всеки шампионат, в който се състезавах досега. Спечелих F4, след това Тойота Рейсинг Сирийс и шампионата във Формула 3“ заяви Строл. 

„ФИА вече не допуска всеки във Формула 1 и трябва да си спечелил младежки шампионати, за да получиш такава възможност и аз го направих. Не мога да обещая кога ще мога да докажа, че не съм тук заради пари, но със сигурност ще положа сериозни усилия това да се случи скоро“ добави той. 

„През последните години Уилямс ясно показа, че не се влияе от финансови параметри при избора си на пилоти, какъвто без съмнение е случая сега. Ланс е доказал, че е талантлив и че е спечелил мястото си във Формула 1 заради представянето си“ заяви шефът на отбора Клер Уилямс.