Макс Верстапен е новият Аертон Сена. Това обяви един от най-богатите хора в света и собственик на тима от Формула 1 Ред Бул Дитрих Матешиц. 

Въпреки някои противоречиви действия на пистата младият холандец показва страхотен потенциал и в Испания вече спечели първата си победа в кариерата. 

Той не се притеснява да се бори дори с големите звезди в спорта и си спечели много почитатели, макар и тези които не го харесват, също са доста. Сравненията с легендите в спорта също не закъсняват и Матешиц е съгласен с думите на Хелмут Марко, който опреличи Верстапен на великия бразилски пилот. 

„Имайки предвид неговия естествен талант, психическата устойчивост и куража, който показва в състезанията, определено подобно твърдение изглежда вярно. Той обаче трябва да остане бърз и през следващите години от кариерата си, а на този етап това все още не е сигурно, че ще се случи. Ние обаче вярваме в потенциала му” заяви австрийският милиардер пред вестник „Марка”. 

Освен това той е сигурен и че Ред Бул отново ще печелят титли, както го правеха по време на доминацията си със Себастиан Фетел между 2010 и 2013. „Да, ние усърдно работим и се стремим към това и вярвам, че ще успеем” добави Матешиц, чийто отбор прогресира сериозно през 2016-а и е твърдо втори след Мерцедес, като изпревари Ферари.