Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен подкрепи Люис Хамилтън като заяви, че и той на негово място би направил същото в опита си да спечели титлата. 

Британецът си навлече доста критики заради стратегията си в Абу Даби, когато умишлено бавеше Нико Розберг в опит да предизвика изпреварване срещу германеца, което обаче не стана и Нико триумфира с титлата. 

Хамилтън бе остро кртикуван заради мръсните си номера и дори се заговори, че ще бъде наказан сурово от Мерцедес, тъй като отказа да се подчити на заповедите да вдигне темпото. Верстапен обаче го защити. 

„Мисля, че на негово място бих направил абсолютно същото. Когато се бориш за титлата е нормално да опиташ такива неща“ заяви холандецът, който завърши четвърти, макар че още в началото бе последен, след като се завъртя. Като цяло Макс оцени позитивно сезона, в който спечели първата си победа. 

„Постигнах някои много добри резултати и е приятно, че успях да завърша на пето място в класирането при пилотите. Годината бе специална за мен и очаквам с нетърпение новия сезон, в който се надявам, че ще постигна още успехи“ изтъкна Верстапен.