Легендата на Формула 1 сър Джеки Стюърт критикува остро Люис Хамилтън заради пренебрегването на заповедите от Мерцедес да вдигне темпото в Гран При на Абу Даби.
 
Британецът умишлено бавеше Нико Розберг в опит той да бъде изпреварен от конкурентите, но това не стана и германецът триумфира с титлата. Според трикратния шампион Хамилтън със сигурност трябва да бъде наказан от отбора.
 
„Мисля, че той е една малка балерина. Тото Волф и Ники Лауда не са глупаци, нито пък шефът на Мерцедес. Не може една интернационална огромна компания да бъде заплашвана от един човек, който не се държи правилно“ заяви Стюърт пред „Прес Асоусиейшън“.
 
„Съжалявам, но когато получаваш между 20 и 30 милиона паунда на година и ти кажат да направиш нещо, е необходимо да го сториш. Изобщо не ме интересува за кого става въпрос. Това не е първото подобно провинение на Хамилтън и ако продължава така от тима няма да имат избор и ще трябва да го отстранят“ добави той.
 
„В крайна сметка той участва едва в 21 състезания през годината. Не е кой знае какво. Ние се скъсвахме от работа, за да печелим добре. От Мерцедес трябва да го предупредят сериозно и да гарантират, че при нов подобен проблем ще последва здрава финансова сакнция“ категоричен е шотландецът.