Във Формула 1 ще има един отбор по-малко от следващия сезон, след като Мейнър не успя да намери инвеститор и ще прекрати участието си. 

В началото на януари тимът попадна в администрация, но опитите да бъде спасен не се увенчаха с успех. Вчера всичките 212 служители са били разпуснати, като те ще получат заплатите си за януари, след което ще трябва да си търсят нова работа. 

„Много съжаляваме, че отборът трябва да прекрати участието си. В последните две години Мейнър показа солиден прогрес, но за да бъде един тим част от Формула 1 са необхидими солидни инвестиции и за съжаление ние не успяхме да намерим решение в дългосрочен план за толкова кратко време“ заяви администраторът Джеф Роули. 

При това положение за първия старт в Австралия в края на март на стартовата решетка ще има 20 автомобила, а отборите ще останат 10. През 2016-а Мейнър спечели една точка благодарение на Паскал Верлайн, като в последния момент бе изпреварен от Заубер за предпоследната позиция в подреждането и това му костваше доста солидна дума. 

Тимът влезе във Формула 1 през 2010-а под името Върджин, като през цялото време на съществуването си имаше проблеми с бюджета и финансираните и преди 2 години също бе заплашен от администрация преди да бъде спасен от Стивън Фицпатрик. За съжаление за кратко.