Легендата на Формура 1 Рос Браун мечтае за изравняване на силите, което направи състезанията много по-интересни и ще привлече повече спонсори и компании готови да работят в спорта. 

Англичанинът, който наскоро бе назначен за изпълнителен директор от новите собственици „Либърти Медия“, иска да върне интереса, а това може да стане единствено чрез изравняване на възможностите на отборите. 

Един старт след началото на новия сезон е ясно, че Мерцедес, Ферари и вероятно Ред Бул, са далеч пред останалите, което означава, че останалите нямат много шансове за добри резултати. 

„Нашата цел трябва да бъде връщането на повече производители и привличането на нови спонсори към Формула 1. Сега няколко отбори имат повече финансови възможности от други и съответно повече шансовете за развитие“ обясни Браун, който иска тимовете да не трябва да харчат големи пари за двигатели. 

„Голямата ми цел е да бъде използван мотор, който би могъл да бъде произвеждан от всеки един доставчик и финансовите различия между отборите да бъдат много по-малки, което ще предположи и по-оспорвани състезания и борба на пистата“ добави той.