Пилотът на Форс Индия Серхио Перес отрече да е пренебрегнал отборна заповед и твърди, че всичко е изфабрикувано от медиите. 

По време на Гран При на Канада мексиканецът задържа зад себе си съотборника си Естебан Окон, който бе по-бърз и не му даде възможност да атакува Дани Рикардо за място на подиума. 

Това помогна на Себастиан Фетел да изпревари и двамата и да завърши на 4-о място, а Окон бе изключително недоволен след случилото се. Перес обаче не смята, е направил нещо нередно.  

„Проблемът е, че това са неща създадени от медиите, тъй като в нито един момент не съм игнорирал отборна заповед. Просто имахме дискусия дали Окон да ме изпревари или не. Аз обаче повиших скоростта си и се доближих до Рикардо и това бе всичко. Не съм пренебрегнал отбора си” заяви Перес. 

„Тук съм, за да нося резултати, но ако получа заповед ще се съобразя с нея. Такава обаче нямаше. Да, говорих с Естебан и между нас всичко е наред. Атмосферата е добра след много силното ни представяне в Канада и взехме още 18 точки, колкото и Ферари. Не трябва да обръщаме внимание толкова на подобни неща и отново още кажа, че не съм пренебрегнал отборни заповеди, защото такива не е имало” каза още той. 

Форс Индия се представя фантастично от началото на сезона, като има 71 точки и заема 4-о място при конструкторите, като единствено в Монако пилотите на отбора не успяха да вземат точки.