Лидерът за сезона във Формула 1 Себастиан Фетел е категоричен, че Валтери Ботас е направил фалстарт, което му е помогнало да спечели Гран При на Австрия днес. 

Пилотът на Мерцедес удържа германеца на по-малко от секунда от себе си, след като бе обект на продължително разследване, но в крайна бе оневинен и се размина със санкция за началото на състезанието. 

„От моя гледна точка той направи фалстарт. Бях сигурен, че го направи, но в крайна сметка не съм аз този, който трябва да отсъди“ заяви не особено доволният Фетел, който въпреки второто си място увеличи аванса си пред Люис Хамилтън на 20 точки, след като конкурентът му завърши 4-и. 

„Просто не вярвам, че всички са били по-бавни от него в реакцията си на старта. Всички обикновено са около 0,2 в реакцията си, така че за мен негова реакция просто не бе човешка“ добави Себ, след като стюардите установиха, че реакцията на Ботас е била 0,201, така че всичко е било наред. 

„Със сигурност, ако го бях изпреварил на старта, тогава щеше да стане различно състезание“ каза още германецът, докато победителят бе категоричен, че не е направил нищо нередно. 

„Може би бе рисковано, но това бе един от най-добрите стартове, които съм правил. Просто знаех, че трябва да започна добре и съм доволен, че се получи“ коментира финландецът, който за мнозина също е в битката за световната титла.